1500+ bieren in onze winkel in Veghel
Winkel in Veghel ma t/m za geopend
Gratis verzenden vanaf €75
We verzorgen ook uw bierproeverij thuis of op locatie
Bierproeverij voor 2 personen

Bierista Job Nijhoff - 14 / Feb / 2020

Bierproeverij voor 2 personen

Aan een bierproeverij kun je op veel verschillende plekken deelnemen. Met grote groepen bij een brouwerij, een bierproeverij met een klein gezelschap in een kroeg of een bierproeverij met zijn tweetjes thuis. Voor die laatste situatie, bierproeverij voor 2 personen, volgen hier een aantal tips om dat thuis te organiseren.

Tip #1: Hoeveel bier voor 2 personen?

De hoeveelheid bieren die bij Hellobier tijdens een bierproeverij worden geproefd zijn vijf verschillende bieren. Dit is voor 2 personen dan ook het juiste aantal om aan te houden. Hierbij is dan ruim voldoende om ieder bierflesje te delen met zijn tweeën. Zo zul in een tijdsduur van 2,5 tot 3 uur de vijf verschillende bieren kunnen proeven. 

Tip #2: De bierselectie voor 2 personen

Bierproeverijen worden op verschillende manieren opgebouwd. Dit kan aan de hand van het alcoholpercentage, van laag naar hoog, of aan de hand van de smaakintensiteit van de bieren, van minste smaak naar meeste smaak. Bij de bierproeverijen van Hellobier richten we ons meestal op het alcoholpercentage. Voor de variatie is het natuurlijk leuk om 5 verschillende bierstijlen te selecteren. Voorbeelden van een bierselectie voor een bierproeverij voor 2 personen zijn:

  • blond, ipa, dubbel, tripel, quadrupel
  • weizen, blond, dubbel, tripel
  • saison, ipa, blond, tripel, stout

De volgorde van de bovengenoemde voorbeelden kunnen nog variëren aan de hand van de alcoholpercentages

Tip #3: De uitvoering van een bierproeverij voor 2 personen

Om een bierproeverij voor 2 personen vlekkeloos te laten verlopen is wat voorbereiding nodig. Behalve de selectie speciaalbieren is het verstandig om voor allebei hetzelfde proefglas te selecteren. Zo ervaar je allebei de bieren hetzelfde met proeven. Maar uiteraard kunnen smaken verschillen. Daarnaast van belang om de bieren op de juiste temperatuur te drinken om de smaakintensiteit van het bier optimaal te beleven. Een ezelsbruggetje hiervoor is 1 graden Celsius vanaf het alcoholpercentage. 

Tip #4: Informatie tijdens de bierproeverij voor 2 personen

Heb jij het initiatief genomen om een bierproeverij voor 2 personen te organiseren dan is het leuk om wat informatie op te zoeken over de bierselectie die je geselecteerd hebt. Informatie die tijdens een bierproeverij gedeeld wordt is meestal:

  • naam bier en brouwerij
  • alcoholpercentage
  • smaak en geur in steekwoorden
  • leuke weetjes over de bierstijl en/of de brouwerij

Tip #5: Foodpairing tijdens een bierproeverij voor 2 personen

Wil je een bierproeverij voor 2 personen upgraden met food? Dan kun je de uitdaging aangaan om de ideale combinatie op te zoeken tussen bier en hapjes en/of gerechten. Het kan redelijk simpel door te kiezen voor een kaassoort of specifieke chocoladesmaak tot het volledig koken van een gerecht. Om je op weg te helpen vind je hieronder een overzicht van de biercategorieën in combinatie met richtlijnen voor hapjes.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »