1700+ bieren in onze winkel in Veghel
Winkel 7 dagen per week geopend
Gratis verzenden vanaf €75
We verzorgen ook uw bierproeverij thuis of op locatie
De speciaalbiersteden die jij bezocht moet hebben!

Job Nijhoff - 05 / May / 2017

De speciaalbiersteden die jij bezocht moet hebben!

De steden die jij als speciaalbier liefhebber moet hebben bezocht!

We kunnen natuurlijk duizenden steden opnoemen die je bezocht moet hebben als speciaalbier liefhebber. Maar hier een aantal ‘zekerheden‘ die altijd verrassen en waar veel te beleven is.

Amsterdam

Heerlijk onze bijzondere hoofdstad verkennen en een van die heerlijke Amsterdamse kroegjes bezoeken waar ze met dat heerlijke Amsterdamse accent een biertje voor je tappen. Alle Nederlandse speciaalbiertjes kun je met een beetje volharding wel vinden in Amsterdam. Wij kunnen uit ervaring spreken dat de nachtwacht er nog mooier uitziet na 10 speciaalbiertjes. Pas wel op want niet alle grachten zijn met een hek afgezet. Dus lekker drinken maar niet VER-drinken. Tip: ga ook naar de Amsterdamse Brouwerij ’t IJ of het proeflokaal van Jopen.

Dublin

Thuis van het wereldbekende Guinness bier. Bezoek daarom ook zeker de Guinness experience, een gigantisch pakhuis vol met de historie van het bekende bijna zwarte biertje met een bruin schuimlaagje. Bovenin de Guinness Experience bar kan je over de gehele stad uitkijken onder het genot van een Guinness. Maar in Dublin is nog veel meer te beleven! In Ierland is de speciaalbier koorts nu ook verspreid. Ga lekker onder het genot van een speciaalbiertje genieten in een pub aan de Templebar street. Dublin is een vrolijke studentenstad in een somber weertje gehuld. Dat wil zeggen gevulde kroegen, vrolijke jolige mensen en een goed excuus om nog niet te gaan, want het regent vaak.

München

München is natuurlijk altijd al een bierstad pur sang geweest door het jaarlijkse Oktoberfest en de vele brouwerijen die er gevestigd zijn. Maar door de vele biergartens en proeflokalen kan je hier ook prima op andere momenten genieten van de vele speciaalbieren die de stad te bieden heeft. Natuurlijk geniet je daarbij van Duitse snacks zoals bratwurst mit sauerkraut of riesenspiesse.

Brugge

Het walhalla en thuis van vele Belgische speciaalbiertjes. Oh en de stad, die is ook heel erg gaaf! Een stad vol bier- en andere culturele historie. Niet dat we iets anders hebben gezien dan volle cafés en vers getapte biertjes. Naast het historische centrum die je elke avond dubbel ziet kun je zeker een tripje plannen naar Brouwerij De Halve Maan in Brugge. Een leuk feitje met betrekking tot De Halve Maan brouwerij is dat de brouwer een 3 kilometer lange ondergrondse bierleiding door de stad heeft liggen om de zware tankwagens buiten de stad te houden.

Den Bosch

Waarom? Omdat wij uit Den Bosch komen. We genieten graag van ons bourgondische stadje. Verkijk je op de Sint-Jan vanaf je heerlijke terrasstoel aan de Parade. Bier drinken en cultuur bekijken wat wil je nog meer! We hopen je daarom ook graag bij ’t Groote Genoegen te zien! Het eetcafé waar wij onze flessen maandelijks inpakken en verzenden. Neem daar dan ook een bier en food menu. Dit noemen we als Bosschenaren een ‘pruuverij’. Meer informatie: http://grootegenoegen.nl/  

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »