1500+ bieren in onze winkel in Veghel
Winkel 7 dagen per week geopend
Gratis verzenden vanaf €75
We verzorgen ook uw bierproeverij thuis of op locatie
Goed het nieuwe jaar beginnen!

Coen van de Laar - 30 / Dec / 2021

Goed het nieuwe jaar beginnen!

Na veel gedronken en gegeten te hebben met kerst en met een olliebol en champagne het jaar afgesloten te hebben. Is het weer tijd voor een nieuw jaar. Miljoenen mensen willen het jaar goed beginnen en doen mee aan dry january, zij drinken in de eerste maand van het jaar geen alcohol. Op deze manier beginnen zij gezond aan het nieuwe jaar. 

dry january

Wereldwijd laten miljoenen mensen in januari alcohol staan. Zo beginnen ze met een frisse start aan het nieuwe jaar. Iedereen kan meedoen met dry januari en dat gebeurt ook steeds vaker. Dry januari is in Engeland begonnen. In 2013 werd de eerste dry januari campange gestart. Toen der tijd deden er maar 4000 Britten mee. 2 jaar later deed al 16% van de Britten mee aan Dry Januari. Sinds 2014 is de campagne IkPas gestart. Dit is de Nederlandse variant van dry januari. In 2020 hadden iets meer dan 40.000 mensen zich ingeschreven voor IkPas. Er wordt geschat dat daadwerkelijk aantal deelnemers rond de 300.000 Nederlanders zijn. Alleen schrijft niet iedereen zich in. 60% van de mensen die meedoen aan IkPas zijn vrouwen. Maar waarom zou je überhaupt meedoen aan dry januari? Meedoen met dry januari neemt voordelen met zich mee.

  • Je valt af
  • Bespaart geld
  • Je wordt gezonder
  • Je kunt beter concentreren
  • Het geeft je een sterk gevoel
  • Je bewijst aan mensen om je heen en aan jezelf dat je zonder alcohol kan.

Tips voor dry januari

Wilt u meedoen met dry januari? Goed idee! Het lijkt heel makkelijk, maar er zitten altijd tijden bij waarop het lastig wordt. Met een aantal tips willen wij jullie helpen.

  1. Doe het niet alleen

Alles is leuker samen. Ga met iemand samen deze uitdaging aan. Samen alcoholvrij drinken is een stuk leuker dan dat jij alleen aan een glas water zit.

  1. Laat ongezonde snack links liggen

Het gat wat alcohol achter zal laten wil je waarschijnlijk op vullen met ongezonde snacks. Laat deze links liggen. Wanneer je ongezonde snacks eet krijg je sneller de drang om naar alcohol te grijpen. Daarbij is het natuurlijk harstikke ongezond. En daardoor gaat je andere goede voornemen om gezonder te eten de prullenbak in.

  1. Praat erover

Vertel aan mensen om je heen dat je mee doet aan dry januari. Aan hoe meer mensen je het vertelt hoe groter de kans is dat je het volhoudt. Omdat je een bewijsdrang zal gaan krijgen naar iedereen aan wie je het hebt vertelt. En wie weet overtuig je de andere mensen om ook mee te gaan doen.

0.0 speciaalbier bierassortiment

0.0 bier

Meedoen met dry januari wil niet zeggen dat je geen bier meer kan drinken. Tegenwoordig worden dranken gemaakt zonder alcohol waar normaal wel alcohol in zit. Zo is dat ook het geval met bier. Steeds beter lukt het de brouwers om bier te maken zonder alcohol die precies hetzelfde smaakt als bier met alcohol. Ook al zou je meedoen met dry januari, het is dan nog steeds mogelijk om bier te drinken. En met het 0.0 bier van Hellobier kom je fluitend dry januari door.

Zin in een biertje?

Heeft u nu zin gekregen in een 0.0 speciaalbiertje? Onze biersommelier heeft een alcoholvrij bierpakket samengesteld. Daarnaast hebben we ook veel losse 0.0 bieren in ons aanbod staan. Neem een kijkje in het assortiment met de volgende link: Alcoholvrij en alcoholarm bier - Hellobier. Je kunt dit online bestellen, maar je kunt ook naar de fysieke winkel komen in Veghel. Hier kunt u ons hele aanbod zien en wordt u geholpen door het Hellobier personeel.

Doe je niet mee met dry januari?

Geen enkel probleem. Wij verkopen ook gewoon in januari speciaalbier met alcohol erin. We hebben zelfs een eigen bierlijn. We verkopen bierpakketten die zijn samengesteld door onze biersommelier, maar verkopen ook de speciaalbieren los.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »