1500+ bieren in onze winkel in Veghel
Winkel 7 dagen per week geopend
Gratis verzenden vanaf €75
We verzorgen ook uw bierproeverij thuis of op locatie
Hellobier adviseert speciaalbier bij barbecuegerechten

Job Nijhoff - 16 / Jul / 2020

Hellobier adviseert speciaalbier bij barbecuegerechten

In samenwerking met de BBQ Pitmaster Community is er een kookboek gelanceerd. Dit kookboek staat boordevol barbecuegerechten en Hellobier heeft aan ieder barbecuegerecht een passende biersuggestie toegevoegd. Maar liefst 80 gerechten verdeeld over 4 seizoenen en 4 gangen per seizoen.

Wat is de BBQ Pitmaster Community?

Deze barbecue community maakt je een nog betere barbecueër dan je al bent. Kennis delen door bekende namen via tekst en video staat centraal. Je kunt ook je eigen ervaringen delen en tips geven en ontvangen. Voor ieder niveau is er kennis en advies aanwezig. Daarnaast werkt de BBQ Pitmaster Community samen met een aantal partners waarbij je 5% korting krijgt als je lid bent van deze barbecue community. Het lidmaatschap van de BBQ Pitmaster Community kost €4,95 per maand.

Hoe combineer ik het beste speciaalbier met barbecuegerechten?

Een algemene regel bij het combineren van speciaalbier met gerechten is dat de smaakintensiteit gelijkwaardig is. Een bier dat te heftig is voor het gerecht zorgt ervoor dat het gerecht niet goed tot zijn recht komt. Andersom is natuurlijk ook niet gewenst, dat het gerecht de smaken van het bier overtreft. Het combineren van speciaalbier met eten is deels te vergelijken met het combineren van wijn met eten. Lichte bieren horen bij lichte en frisse gerechten en de wat zwaardere gerechten mogen een stevig bier er tegenover hebben staan.

Het barbecueboek in combinatie met speciaalbier te verkrijgen bij Hellobier.

Toen Hellobier werd benaderd voor een samenwerking hoefde er geen twee keer nagedacht te worden. Ten slotte is het doel van een biersommelier om fijnproevers en bierliefhebbers te laten genieten van heerlijke combinaties tussen bier en eten. Om het je wat gemakkelijk te maken heeft Hellobier een BBQ-pakket  waarin het boek met 8 speciaalbieren uit het boek is samengevoegd. Te verkrijgen in de webshop van Hellobier.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »