1500+ bieren in onze winkel in Veghel
Winkel 7 dagen per week geopend
Gratis verzenden vanaf €75
We verzorgen ook uw bierproeverij thuis of op locatie
Het tripel bier!

26 / Jan / 2022

Het tripel bier!

Tripelbier wordt enorm vaak gedronken. Wij hebben dan ook veel verschillende tripel bieren in ons bierassortiment. De variatie in deze bierstijl is enorm. Er komen ontzettend veel bierbrouwerijen bij en elke brouwerij brouwt het bier anders. In deze blog gaan wij we terug naar de basis van het tripel bier. We gaan antwoorden geven op vragen als, wat is tripel bier? Na het lezen van deze blog ben jij een kenner op het gebied van deze bierstijl.

Wat is tripel bier?

Het tripel bier is een wat zwaardere bierstijl. Het heeft een alcoholpercentage dat tussen de 7% en 10% zit. De reden dat het zo’n zware bier is komt door de toegevoegde suiker. Ook zorgt de suiker ervoor dat het tripelbier een zoete smaak heeft. Het bier heeft een goudkleurige uitstaling. Iets anders wat het bier kenmerkt is het hoge koolzuurgehalte.

Geschiedenis tripel bier

Waar komt de naam tripel bier vandaan? Helaas is dat niet helemaal bekend. Waarschijnlijk hebben ze de naam tripel gekozen om de kracht van het bier aan te geven. In 1936 werd door een trappistenbrouwerij in Westmalle de naam tripel voor het eerst gebruikt. Zij brouwden dit biertje voor de opening van een nieuwe brouwzaal. Al snel werden er varianten gemaakt op deze tripel. Tegenwoordig brouwen alle grote merken het tripel bier. Wereldwijd wordt dit bier massaal gedronken. Maar Nederland en België zijn de grootste leveranciers van het tripelbier. Daarnaast zijn deze 2 landen ook de grootste afnemers van het tripel bier.

Zoals al eerder vernoemd is tripel bier een zware bierstijl. De smaak dankt tripel aan de gist die is toegevoegd tijdens het brouwen. Ook de hop en de mout zorgen voor de smaak. Het bier heeft een hoog alcohol percentage. Dit is zo hoog omdat ze tijdens het brouwen suiker of glucose toevoegen. Het alcoholpercentage wordt hierdoor hoger en de smaak wordt zoeter. Dit biertje drink je snel weg en met het hoge alcoholpercentage is dit heel verraderlijk.

tripel bierpakket

Dorst?

Na het lezen van deze blog begrijpen wij als je zin hebt in een tripelbier. Je hebt veel varianten op het tripelbier. In ons assortiment zijn daarom ook veel verschillende tripel bieren te vinden, neem eens een kijkje! Wij bieden ook een heerlijk tripelbier pakket aan. Hier zitten 8 verschillende tripels. Ook zit er extra informatie over de bieren in het pakket. Zo wordt jouw kennis nog groter op het gebied van tripelbier.

Ons assortiment is enorm. Wij bieden niet alleen maar tripel bieren aan. We hebben nog veel andere bierpakketten en losse bieren. Neem eens een kijkje! Wij weten zeker dat er voor jouw ook iets tussen zit. Cheers,

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »