1500+ bieren in onze winkel in Veghel
Winkel in Veghel ma t/m za geopend
Gratis verzenden vanaf €75
We verzorgen ook uw bierproeverij thuis of op locatie
Kerstdiner 2022 met Belgische (winter)bieren

Bierista Job - 13 / Dec / 2022

Kerstdiner 2022 met Belgische (winter)bieren

Welke Belgische bieren passen bij een Kerstdiner. Hoewel er natuurlijk niet maar 1 optie is sommen wij in deze blog een aantal bieren op die goed bij een Kerstdiner passen. Vanaf €11,35 p.p. van aperitief tot dessert.

Kerst 2022 staat weer voor de deur. Er wordt uitgebreid getafeld om vervolgens uit te buiken. Hoewel wijn al jaren aan tafel geschonken wordt tijdens een kerstdiner hoor je dat minder vaak met bier. Maar in deze blog sommen wij een aantal Belgische bieren op die ideaal zijn ter begeleiding van een Kerstdiner. Daarbij houden we ook rekening met grotere groepen waarbij de prijzen van de bieren ook voordelig zijn.

Dus niet alleen maar Barrel Aged bieren, Wisky Infused of Imperial Stouts met bijzondere twist die het bier duur maken. Nee, zeer toegankelijke Belgische bieren die goed voor de smaak zijn én goed voor de portemonnee. Alle bieren in deze opsomming zijn ook bij Hellobier online te bestellen of te koop in de winkel. De voordeligste selectie bieren van aperitief tot dessert komt uit op €11,35 p.p. 

Bier voor het aperitief

Een aperitief bier is licht in smaak en alcohol. Een verfrissend bier om de eetlust op te wekken en de smaakpapillen te verfrissen. Ons advies:

Kasteel Xtra, Blond bier, 4,5% alcohol, €1,90

Kasteel Xtra is de nieuwe aanwinst van het assortiment van het Kasteelbier. Kasteel Blond en Kasteel Hoppy hebben voor dit bier plaats moeten maken. Een verfrissend laag alcoholisch blond bier met subtiele hopbitterheid. Dit bier eventueel ook goed ter begeleiding van het voorgerecht. 

 

Bier bij het voorgerecht

Voorgerechten bevatten over het algemeen geen smaakexplosies en vallen niet meteen zwaar op de maag. De kunst bij het matchen van bier en gerechten is dat de smaakintensiteit even sterk is waardoor het gerecht niet wegvalt bij een te sterk bier of andersom. Ons advies voor bij het voorgerecht:

Champagner Weisse, Weisse, 4,8% alcohol, €2,40

Een weisse met citrustonen en tonen van banaan. Volmondig en ondanks zijn relatief laag alcoholpercentage toch smaakvol. Bijzonder aan deze weisse is dat er een champagnegist is gebruikt in plaats van een biergist wat een feestelijk karakter aan het bier geeft. 

Bier bij het tussengerecht

Ook bij een tussengerecht horen niet te zware bieren. De keuze is in dit geval een IPA of een Sour. Licht bitter of zuur? Twee mooie smaken om te combineren met gerechten. 

La Cambre IPA, India Pale Ale, 4,9% alcohol, €2,05

La Cambre IPA is een mistig oranjekleurige IPA met een alcoholpercentage van 4,9%. Frisse smaken met een rijke bitterheid tot in de afdronk. Verfrissend, sprankelend en dorstlessend. 

óf

VanderGhinste Rood Bruin, Sour, 5,5% alcohol, €1,90

Een traditioneel Vlaams oud bruin. In tegenstelling tot de oud bruin die wij kennen is dit bier gemixt met een lambiek die 18 maanden heeft mogen rijpen. Dit geeft het bier een goed gebalanceerde en toegankelijke zure smaak.

Bier bij het Hoofdgerecht

Bij het hoofdgerecht mag het bier ook zwaarder zijn. In dit geval een keuze tussen een tripel of een winterbier. De tripel past ideaal bij visgerechten of vegetarische gerechten. De Christmas Ale van Sint Bernardus is een goede begeleider voor een vleesgerecht. 

Kapittel Tripel, Kruidige Tripel, 10% alcohol, €2,55

Amberkleurige tripel met volle smaak en stevige schuimkraag. Met 10% een relatief hoog alcoholpercentage voor een tripel. Dit maakt het bier volmondig, rond en lichtzoet tot in de afdronk. Tussendoor een hoppigheid zonder dat de bittere toon overheerst.

of

St. Bernardus Christmas Ale, Kruidig donker bier, 10% alcohol, €3,05

Sint Bernardus Christmas Ale is een winterbier met 10% alcohol. Een stevig donker bier met romige schuimkraag en een kruidige smaak met karameltonen.

Bier bij het dessert

Bij het dessert mag het nog steeds een wat zwaarder bier zijn. In dit geval de keuze voor een zoeter bier met tonen van honing en kaneel. Niet mierzoet zoals een dessertwijn, maar subtiel zoete toetsen. Of een wat droger bier met dropsmaken. Ook hier weer niet te heftig van smaak maar mooi gebalanceerd. 

Ter Dolen Winter, Winterbier, 9,1% alcohol, €2,60

Robijnrood van kleur met beige schuimkraag. Twee soorten hop zijn gebruikt en tijdens het brouwproces wordt er lokale honing en kaneel toegevoegd.

óf

De Bier Winterbie, Winterbier, 8% alcohol, €2,70

Winterbie is een donkerkleurige winterbier met beige schuimkraag. Een Winterbier om je bij op te warmen op koude dagen. Karameltonen in combinatie met droptonen zorgen voor een volmondig bier en zachte afdronk. De schuimkraag is gekleurd naar beige. 

Fijne feestdagen en de beste wensen voor 2023!

Video: Studio Gotley, Veghel

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »