1500+ bieren in onze winkel in Veghel
Winkel in Veghel ma t/m za geopend
Gratis verzenden vanaf €75
We verzorgen ook uw bierproeverij thuis of op locatie
Meer dan alleen bier in een bierpakket van Hellobier

Bierista Job Nijhoff - 12 / Nov / 2019

Meer dan alleen bier in een bierpakket van Hellobier

Het aanbod van speciaalbier is de laatste jaren sterk toegenomen en op veel meer plaatsen te verkrijgen dan eerst. En op de plekken waar speciaalbier al te verkrijgen was is de variatie vergroot. En online is de keuze reuze in het aanbod van speciaalbierpakketten. Losse bierpakketten, bierabonnementen, bierproeverijen en losse speciaalbieren die je zelf kunt selecteren voor in een pakket zijn op diverse website te vinden. Maar speciaalbieren inpakken in een doos en dan opsturen naar de liefhebber thuis, dat kunnen er wel meer. Is het niet leuk om je bierkennis te vergroten? Daarom biedt Hellobier meer dan alleen bier in een bierabonnement of los bierpakket.

Bierkennis delen

Bij Hellobier willen we jou als bierliefhebber ook meer leren over speciaalbier. Dat we in de pakketten streven naar unieke bieren die minder dan 1000 keer zijn ingecheckt roepen we al vaker. Maar er is ook zoveel meer te vertellen over de speciaalbieren en de bierwereld algemeen. Vanuit de bieropleiding Stibon 1 en Stibon 2 deelt Job zijn kennis en daarnaast natuurlijk ook vanuit de informatie van de brouwers. Hoeft niet te serieus en te diep op de stof in te gaan, maar een aantal leuke en handige weetjes bij de bierpakketten van Hellobier is altijd leuk zodat jij ook weer interessant kunt doen bij je biervrienden.

Welke bierkennis deelt Hellobier?

Voor de bierpakketten die Hellobier iedere maand samenstelt wordt er een bepaalde structuur aangehouden om de bierkennis te delen. Ieder speciaalbier wordt geproefd en Job van Hellobier spit het internet af of heeft rechtstreeks contact met de brouwers om de kennis, feiten en bierweetjes aan te vullen. Een aantal onderwerpen die in de bierbeschrijvingen van Hellobier voorkomen? 

Waar komt het bier vandaan?

Natuurlijk wordt er verteld van welke brouwerij het speciaalbiertje in het bierpakket afkomstig is. Behalve de naam van de brouwerij wordt ook de plaatsnaam en het land met je gedeeld.

Welke bierstijl is dit?

Een dubbel en een tripel zijn misschien wel makkelijk uit elkaar te houden. Maar wat is het verschil tussen Saison, IPA, Zwaar Blond, Witbier en Weizen. En wat is de geschiedenis van India Pale Ale? Waar komt Tripel vandaan? Wat is het verschil tussen witbier en weizen? Of wat is het verschil tussen porter en stout? Deze kennis wordt graag gedeeld met je terwijl je geniet van de selectie speciaalbieren.

Hoe proef je het beste een bier?

Om een speciaalbier goed te kunnen proeven is niet alleen de kwaliteit die de brouwer levert van belang. Ook de omgeving is belangrijk. Op welke temperatuur drink je dit speciaalbier? In welk glas kan ik dit bier het beste drinken? En hoe bewaar ik mijn bier het beste? Dit kom je ook te weten door de bierpakketten van Hellobier.

Met welk eten combineer ik het beste dit speciaalbiertje?

Foodpairing met speciaalbier wordt ook steeds populairder. Bier met kaas, bier met chocolade of bier met een mals stukje vlees. Allemaal heerlijke combinaties als je weet waar je op moet letten om speciaalbier te combineren met eten. In de wijnwereld is dit natuurlijk al lang bekend. En er zijn ook zeker al horecagelegenheden waar speciaalbier wordt gecombineerd met heerlijke gerechten. In de bierpakketten van Hellobier vindt je een kookrecept waarin één van de bieren is verwerkt. En er is ook nog zoveel te ontdekken in de wereld van foodpairing met bier. 

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »