1500+ bieren in onze winkel in Veghel
Winkel 7 dagen per week geopend
Gratis verzenden vanaf €75
We verzorgen ook uw bierproeverij thuis of op locatie
Stage lopen bij de leukste bierwinkel, Hellobier

Bierista Job - 29 / Jul / 2022

Stage lopen bij de leukste bierwinkel, Hellobier

Bij Hellobier kun je ervaring opdoen in de retail waarbij je productkennis over bier een flinke boost krijgt. Je kunt stage lopen vanuit verschillende Mbo of Hbo studies. Benieuwd naar de mogelijkheden? We veretellen je meer in deze blog.

Hellobier is een jong bedrijf in de bierbranche. Ooit ontstaan als webshop, uitgebreid met bierproeverijen en uiteindelijk een bierwinkel als basis voor alle activiteiten. Om te groeien kunnen we wel wat hulp gebruiken van specialisten in de retail of e-commerce. 

Wat doet Hellobier?

Hellobier focust zich met name op 3 onderdelen om fijnproevers en bierliefhebbers te voorzien van mooie en lekkere speciaalbieren.

Bierwinkel

Sinds november 2020 heeft Hellobier een winkel in Veghel. Gevestigd op de Noordkade in een oude mengvoerderfabriek samen met horeca, Jumbo supermarkt en andere speciaalzaken. Hellobier heeft in de winkel een assortiment van 1700 bieren. We zijn 7 dagen in de week geopend voor bierliefhebbers uit de omgeving.

Bierwebshop

Met als basis de bierwinkel runnen we ook een online bierwinkel. Hierin staat een deel van het assortiment online zodat bierliefhebbers uit heel Nederland speciaalbier kan bestellen. Deze orders verwerken we vanuit de winkel in Veghel. Naast het assortiment waarbij de bieren per stuk te bestellen zijn kun je bij Hellobier ook bierpakketten en bierabonnementen bestellen.

Bierproeverijen

Hellobier verzorgt bierproeverijen op locatie. Dit gebeurt onder begeleiding van een biersommelier of men gaat zelfstandig aan de slag met een bierproeverij en digitale hulp. De bierselectie voor de bierproeverijen wordt ook samengsteld uit de bierwinkel van Hellobier.

Wat voor Mbo stages biedt Hellobier?

Bij Hellobier kun je vanuit diverse Mbo of Hbo studies stage lopen bij Hellobier. Op Mbo niveau kun je zowel een BBL als BOL stage volgen bij Hellobier.

Retailspecialist BBL/BOL

Als retailspecialist ga je aan de slag in de winkel van Hellobier. Je zorgt ervoor dat de winkel er altijd netjes uitziet door de schappen te vullen, te spiegelen en voorraad in het magazijn te zetten. Andere taken die je onder andere uitvoert zijn:

 • nieuwe bieren in het kassasysteem zetten
 • cadeautjes inpakken
 • online orders picken en verzendklaar maken
 • voorraad tellen
 • bier bestellen

Ondertussen zorgen we ervoor dat je productkennis over bier flink vergroot wordt door het volgen van een online opleiding. Hierdoor kun je bierliefhebbers steeds beter adviseren over de nieuwste, lekkerste, mooiste en meest bijzondere speciaalbieren. 

Vakman ondernemer BOL

Wil jij ook alle kneepjes van het ondernemen leren? Dan kun je bij Hellobier stagelopen vanuit de opleiding Vakman ondernemer. Je zorgt ervoor dat de winkel goed draait en bedenkt allerlei acties om de omzet te verhogen. Andere taken die je dan onder andere ook uitvoert zijn:

 • planning maken voor personeel en taken
 • leidinggeven aan collega's om taken in de winkel af te ronden
 • beleid uitvoeren en verbeteren

Ook tijdens deze stage krijg je een online biercursus om je productkennis over bier te vergroten. Zo helpen we je om beter te worden in je taken en zorgen we ervoor dat jij klaar bent om te gaan ondernemen.

E-commerce specialist

Ben jij de specialist op gebied van online marketing en webdevelopment? En wil jij je skills verder uitbreiden op e-commerce gebied? Dan kun je bij Hellobier stagelopen als E-commerce specialist. Je zorgt ervoor dat de webshop van Hellobier beter bezocht wordt en de aankopen toenemen. Taken die je onder andere uitvoert zijn:

 • Data invoeren voor productbeschrijving en vindbaarheid op internet
 • Social Media post en/of campagnes bedenken en uitvoeren
 • Nieuwsbrieven opmaken en verzenden
 • Website verbeteren voor bezoekers en vindbaarheid
 • Markt- en concurrentieonderzoek

Je krijgt een online biercursus zodat jij online de producten nog beter kunt beschrijven om mensen te verleiden speciaalbier te kopen bij Hellobier. Je verdiept je in verkoop en promotiebeleid zodat na je stage om dit uit te voeren en te verbeteren.

Wat voor Hbo stages biedt Hellobier?

Wil jij je vanuit een Hbo studie zoals Commerciële Economie, Ondernemerschap en Retailmanagement of Business Inovation verdiepen in de wereld van bier? Dan bieden we je de ruimte om je te verdiepen en verbeteren in divers onderwerpen. Een aantal voorbeelden van casussen die jij tijdens je stage kunt behandelen:

 • Customer journey on- en offline
 • Marktonderzoek
 • Concurrentieanalyse
 • Productontwikkeling

We bieden je een online biercursus om je bierkennis te vergroten zodat jij je als een vis in het bier voelt tijdens je stage. 

 

Hoe kan ik stage lopen bij Hellobier?

Interesse om Hellobier verder te helpen in de bierwereld en je stage succesvol te doorlopen bij de leukste bierwinkel? Dan komen we graag met je in contact. Dat kan door een mail te sturen naar: [email protected]

Je mag natuurlijk ook altijd binnenlopen bij de bierwinkel op de Noordkade. Het adres is:

Verlengde Noordkade 14
5462 EH, Veghel

Telefoonnummer: 0413-782157

Wie werken er bij Hellobier?

Job is eigenaar van Hellobier. In 2016 Hellobier opgericht als webshop. Door de jaren heen uitgegroeid met bierproeverijen op locatie en sinds november 2020 is de winkel eraan toegevoegd.

Ties werkt sinds januari 2021 bij Hellobier en werkt fulltime in de winkel. Hij heeft zich ondertussen verdiept in bier door Stibon 1 succesvol af te ronden hij houdt zich bezig met de winkel op bied van inkoop, verkoop en verrijken van online informatie.

Timo werkt als een van de langste weekendkrachten in bierwinkel. Timo maakte de overtap van de vorige eigenaar naar Hellobier en daar zijn we heel blij mee. Timo zorgt ervoor dat in het weekend de winkel er goed bij blijft staan en de bierliefhebbers goed geholpen worden.

Martijn is ook een ervaren bierspecialist die van de vorige eigenaar de overstap maakte naar Hellobier. Ook hij voorziet de bierliefhebbers voornamelijk in het weekend van de mooiste bieren.

 

 

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »