1500+ bieren in onze winkel in Veghel
Winkel in Veghel ma t/m za geopend
Gratis verzenden vanaf €75
We verzorgen ook uw bierproeverij thuis of op locatie
Top 5 Winterbier 2022

Bierista Job - 17 / Nov / 2022

Top 5 Winterbier 2022

In de Winterperiode mogen de winterbieren natuurlijk niet ontbreken. Donkere bieren met kruidige smaken en relatief hogere alcoholpercentages. Wij sommen de top 5 winterbieren voor je op.

In november arriveren de winterbieren en de winterbieren worden nog aangevuld tot halverwege december. Heerlijke bieren om de koude wintermaanden door te komen. En ook ideaal je kerstdiner te begeleiden met de winterbieren. Hieronder volgen, in willekeurige volgorde, 5 verschillende winterbieren die, in onze ogen, niet mogen ontbreken in de winterperiode. 

1. Gouden Carolus Christmas Ale

Een klassieker is toch wel de Gouden Carolus Christmas ale. Al 35 jaar wordt dit bier gebrouwen voor de bierliefhebbers. En het bier is te verkrijgen op zowel 33 cl als 75 cl fles. Donker bier met kruidige tonen. Opvallend is dat dit bier al in augustus wordt gebrouwen zodat het een aantal maanden de tijd heeft om extra te rijpen. Het bier wordt met 3 verschillende hopsoorten en 6 verschillende kruiden gebrouwen en heeft een alcoholpercentage van 10,5%. 

2. Ter Dolen Winter

Robijnrood van kleur met beige schuimkraag. Twee soorten hop zijn gebruikt en tijdens het brouwproces wordt er lokale honing en kaneel toegevoegd. Een aangenaam Winterbier van een minder bekende Belgische brouwerij. Maar een aanrader om te drinken. Ter Dolen Winter heeft een alcoholpercentage van 9,1%.

3. Delirium Christmas Ale 

Een andere klassieker is de Delirium Christmas. Delirium Christmas is een Zwaar Donker winterbier met een alcoholpercentage van 10%. Een bier met body dat een warm mondgevoel geeft en een smaakcombinatie van rood fruit, karamel en kruiden. Ook dit bier is zowel op 33cl als 75cl te verkrijgen.

4. Klein Duimpje Kerstbier

Kleinduimpje Kerstbier is een Winterbier met 8,5% alcohol. Het bier is vol van smaak, iets kruidig en lekker zoetig met een fijne hopbitterheid in de afdronk. Een 75 cl fles is ideaal om te delen tijdens de feestdagen.

5. Gooische Bierbrouwerij Gooische Bubbel

De enige licht kleurig Winterbier. Gooische Bubbel is een sterk blond bier met champagne gist en een alcoholpercentage van 9%! De combinatie van de friszoete moutsmaak, de bloemige neus en de droge, champagne-achtige afdronk.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »