1700+ bieren in onze winkel in Veghel
Winkel 7 dagen per week geopend
Gratis verzenden vanaf €75
We verzorgen ook uw bierproeverij thuis of op locatie
Waar komt Corona vandaan?

Job Nijhoff - 29 / Feb / 2020

Waar komt Corona vandaan?

Vooral in de warme zomermaanden is Corona populair. Tijdens hoge temperaturen genieten van een fris biertje, licht van kleur, met niet al te hoge alcoholpercentage. En Corona is op ieder werelddeel wel te verkrijgen. En juist door die verspreiding zul je je wel eens afvragen:

Waar komt Corona vandaan?

Corona heet officieel Corona Extra en is afkomstig van de Mexicaanse Brouwerij Grupo Modelo. Het hoofdkantoor van deze Mexicaanse brouwerij is gevestigd in Mexico stad. Corona werd voor het eerste in 1925 door deze brouwerij gebrouwen wat toen, en nu nog, de grootste brouwerij van Mexico is. In eerste instantie werd het bier op de markt gebracht als Pils. Om de smaak te verbeteren wilden ze donkerdere flessen gaan gebruiken maar uiteindelijk besloten ze toch voor transparante flessen. Dit bleek vervolgens een uitstekende keuze doordat het bier een enorm succes werd. In 1937, 10 jaar later, was Corono Extra het populairste bier van Mexico.

Pas in 1976 werd Corono Extra voor het eerst geëxporteerd. Het land waar Corona Extra als eerste naar geëxporteerd werd was Amerika. Ook hier werd het een groot succes. In 1989 werd Corona Light geïntroduceerd wat nu nog steeds een bestseller is. Dit succes bleef niet onopgemerkt. In 2006 werd een belang van 50% door Anheur-Busch ingenomen in de Mexicaanse brouwerij Grupo Modelo. Twee jaar later, in 2008, werd Anheur-Busch overgenomen en samengevoegd tot AB-Inbev. In 2012 maakte AB-Inbev bekend volledig eigenaar te zijn van de Mexicaanse brouwerij Grupo Modelo.

Waar is Corona van gemaakt?

Het bier heeft zijn karakteristieke kleur te danken aan de ingrediënten die voor Corona wordt gebruikt. Want hoewel ook bij dit bier gerst is gebruikt zijn er daarnaast ook andere bronnen van zetmeel gebruikt om het bier fris van smaak en licht van kleur te houden. Een groot deel van de moutstort die wordt gebruikt bestaat uit maïs en rijst. Ook hop is er minimaal aan toegevoegd. Dus samenvattend:

  • Gerst (minimaal)
  • Maïs (samen met rijst het merendeel van de moutstort)
  • Rijst (samen met maïs het merendeel van de moutstort)
  • Hop (minimaal)

Corona in het nieuws

Onlangs is Corona veel in het nieuws geweest door de uitbraak van het Coronavirus in Wuhan. Hoewel het Corona bier, Corona Extra, niks met de uitbraak te maken heeft, leidt het wel degelijk onder de naam van het virus. Hoewel alleen de naam van het bier matcht met het Coronavirus vanuit China blijkt uit onderzoek dat 38% van de Amerikaanse bierdrinkers onder geen enkele voorwaarden een slokje Corona bier wilt drinken. In diverse landen zijn mensen in quarantaine geplaatst tegen bestrijding van het Coronavirus. Durf jij de straat niet meer op en wil je toch genieten van unieke speciaalbieren? Voor een pakket van Hellobier hoef jij de deur niet uit. 

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »