1500+ bieren in onze winkel in Veghel
Winkel 7 dagen per week geopend
Gratis verzenden vanaf €75
We verzorgen ook uw bierproeverij thuis of op locatie
Wat zijn de kenmerken van Belgisch bier?

Bierista Job Nijhoff - 09 / Nov / 2021

Wat zijn de kenmerken van Belgisch bier?

Als er iets is waar de Belgen goed in zijn dan is het wel bier brouwen. Het is daar een traditie om de heerlijkste speciaalbieren te maken. Hellobier heeft talloze speciaal bieren afkomstig uit België in de winkel staan. Je kunt deze bieren los maar ook in een bierpakket kopen. In deze blog leer je meer over het belgische bier, zodat jij een echte bierkenner wordt.

Wat is Tripel?

Waar staat bierstijl dubbel voor?

Speciaalbieren zijn er in vele varianten. En iedere variant behoort tot een bepaalde biercategorie. En onder deze biercategoriën vallen weer diverse biertypen. Vanuit Hellobier.nl delen we graag met je de kenmerken van de specifieke biertypen. De kenmerken van de bierstijl Tripel hebben we voor je opgesomd.

Kenmerken van een speciaalbier

Speciaalbieren zijn te herkennen door een aantal specifieke kenmerken. De kenmerken die we van de Belgische bieren gaan beschrijven zijn:

Kenmerken van een Tripel

Bovengistend of ondergistend Bovengistend
Alcoholpercentage  7,5% tot 9,5%
EBC, European Brewery Convention 10 tot 25
IBU, International Bitternes Unit 15 tot 40
Kleur Blond tot Amber
Helderheid Tweeschijn tot Helder
Schuim Inzakkend laagje, filmend
Body Medium tot Hoog
Herkomst  Tripel is bekend van de reeks abdijbieren uit België. Door Westmalle als eerste op de markt gebracht in 1935. De naam tripel verwijst naar de hogere hoeveelheid mout die voor het brouwen van het bier gebruikt is. Hoger dan dubbel en enkel. 

Theorie achter dubbel, tripel en quadrupel

De afkortingen EBC en IBU/EBU

Verschil tussen bovengistend en ondergistend

Verschil tussen abdij- en trappistenbier

Op welke temperatuur kun je dit bier het beste drinken?

Bieren hebben verschillende ideale drinktemperaturen. Te koud kan betekenen dat je de complexe smaken van een bier niet ontdekt. Te warm van drinktemperatuur kan betekenen dat je het speciaalbier moeilijk wegdrinkt. Lees in deze blog de meer over drinktemperaturen"

 

Hoe proef je bier?

 

Zelf een Belgisch pakket samenstellen

Door het leze van deze blog zin gekregen in beglisch bier? Dat komt goed uit. Je kunt nu zelf een bierpakket samenstellen met bieren uit binnen- en buitenland. Je kan dus een heerlijk bierpakket samenstellen met alleen maar belgische bieren. Ben je zelf nog geen expert in het samenstellen van bieren? Dan kun je het door onze biersommelier samengestelde hellobier belgisch bierpakket kiezen.

 

Cheers,

belgisch bierpakket

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »