
Job Nijhoff - 17 / Sep / 2019
Job Nijhoff - 17 / Sep / 2019
Speciaalbieren zijn er in vele varianten. En iedere variant behoort tot een bepaalde biercategorie. En onder deze biercategoriën vallen weer diverse biertypen. Vanuit Hellobier.nl delen we graag met je de kenmerken van de specifieke biertypen. De kenmerken van de bierstijl Tripel hebben we voor je opgesomd.
Speciaalbieren zijn te herkennen door een aantal specifieke kenmerken. De kenmerken die we van Tripel gaan beschrijven zijn:
Bovengistend of ondergistend | Bovengistend |
Alcoholpercentage | 7,5% tot 9,5% |
EBC, European Brewery Convention | 10 tot 25 |
IBU, International Bitternes Unit | 15 tot 40 |
Kleur | Blond tot Amber |
Helderheid | Tweeschijn tot Helder |
Schuim | Inzakkend laagje, filmend |
Body | Medium tot Hoog |
Herkomst | Tripel is bekend van de reeks abdijbieren uit België. Door Westmalle als eerste op de markt gebracht in 1935. De naam tripel verwijst naar de hogere hoeveelheid mout die voor het brouwen van het bier gebruikt is. Hoger dan dubbel en enkel. |
Bieren hebben verschillende ideale drinktemperaturen. Te koud kan betekenen dat je de complexe smaken van een bier niet ontdekt. Te warm van drinktemperatuur kan betekenen dat je het speciaalbier moeilijk wegdrinkt. Lees in deze blog de meer over drinktemperaturen"