1500+ bieren in onze winkel in Veghel
Winkel in Veghel ma t/m za geopend
Gratis verzenden vanaf €75
We verzorgen ook uw bierproeverij thuis of op locatie
Westvleteren te koop in de winkel bij Hellobier

Bierista Job - 01 / Jun / 2023

Westvleteren te koop in de winkel bij Hellobier

Westvleteren bier is een exlusief Trappistenbier dat nu ook in de winkels te verkrijgen is.

Het exclusieve Belgische Trappistenbier is nu beschikbaar in de winkel van Hellobier. Omdat de Monniken de illegale handel van eht exlusieve bier willen tegen gaan hebben zij besloten om het bier voor een breder publiek beschikbaar te maken in de bierwinkel. En natuurlijk hebben wij bij Hellobier ook de Westvleteren 6, 8 en 12. 

Het verhaal van de bieren Westvleteren

Dat bier en monniken met elkaar verzonden zijn is niet zo vreemd. Omdat Monniken een teruggetrokken leven leiden waarbij ze zelfvoorzienend zijn produceren zij allerlei producten. Zo ook bier. En omdat het onder toezien oog van de Monniken wordt gebrouwen noemt men het Trappistenbier. 

Maar onder alle trappistenbieren is Westvleteren exclusiever dan andere Trappistenbieren. Om beslag te leggen op een Westvleteren 6, 8 of 12 moet je bellen naar het klooster om een plekje te reserveren in de drive in. Heb je je plek toegewezen gekregen dan dien je op tijd te zijn om je bier op te halen. De bieren worden achter in je auto geladen en je gegevens worden genoteerd. Je mag het daarop volgende half jaar niet meer terug komen om opnieuw bier te halen. Dat is hun werkwijze om het bier exlusief te houden. Of misschien wel was exlusief. 

Beschikbaarheid Westvleteren bier

Vanaf juni is het bier te verkrijgen in de bierwinkel. Ze houden het enigszins exclusief door maximaal 750.000 liter beschikbaar te stellen. En er zit een maximum per bierwinkel aan verbonden om de bieren te bestellen. Na deze uitlevering is het vervolgens wel weer OP=OP. 

Bij Hellobier hebben we de eerste levering al binnen en we verwachten er nog een aantal. 
Kom je snel langs? 


Weet jij het verschil tussen Trappistenbier en Abdijbier?

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »