1500+ bieren in onze winkel in Veghel
Winkel in Veghel ma t/m za geopend
Gratis verzenden vanaf €75
We verzorgen ook uw bierproeverij thuis of op locatie
Biologische bieren

Bierista Job - 06 / Jan / 2023

Biologische bieren

In het bierlandschap bestaan natuurlijk ook biologische bieren. Bieren waarbij er alleen biologisch hop en biologisch mout is gebruikt. In deze blog een overzicht van de bieren in ons assortiment.

Biologische bieren worden gebrouwen met biologische mout en biologische hop. Op het etiket staat vaak het keurmerk voor biologisch product. Soms komt het voor dat een brouwerij kiest voor 1 biologisch bier in het assortiment maar meestal wordt het volledige assortiment biologisch gebrouwen. 

En zijn er huurbrouwers die de ketels van een biologische brouwer willen huren om een bier te brouwen dan dienen zij vaak ook een biologisch bier te brouwen. 

Wat is biologisch bier?

Bij biologisch bier worden alleen biologisch geteelde hop en biologisch verbouwde mout gebruikt. Bij het Biologisch verbouwen van deze producten wordt zoveel mogelijk rekening gehouden met milieu en dierenwelzijn. Gewassen worden bijvoorbeeld alleen maar geteeld op grond en niet op kunstmatige ondergrond zoals steenwol of op water. Biologisch bier herken je aan het Eko keurmerk of keurmerken zoals Europees 

Welke bieren zijn biologisch?

Een aantal brouwerijen die volledig biologisch brouwen

Een aantal brouwerijen die gedeeltelijk biologisch brouwen

Biologische bieren in het assortiment van Hellobier

Zodra je op het bier klikt kun je meerdere bieren van deze brouwerij bekijken!

Zodra je op het bier klikt kun je meerdere bieren van deze brouwerij bekijken!

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »