1500+ bieren in onze winkel in Veghel
Winkel 7 dagen per week geopend
Gratis verzenden vanaf €75
We verzorgen ook uw bierproeverij thuis of op locatie
Het blond bier!

02 / Feb / 2022

Het blond bier!

Het blond bier is een zeer populaire bierstijl bij het grote publiek. Het bier is vaak zacht en fris van smaak, hierdoor is het perfect als dorstlesser of als aperitief. In deze blog duiken wij in de wereld van het blond bier. Zo komen we erachter hoe blond bier is ontstaan en waarom het zo heet.               

 Wat is blond bier?

Zoals al gezegd is het blond bier enorm populair. Het is een zeer toegankelijke bierstijl. Het blond bier is een ontzettende klassieker in de bierwereld. Op deze klassieker zijn verschillende varianten gemaakt. Het bier bezit vaak een alcohol percentage tussen de 5,8% & 8%, maar er zijn ook blond bieren met een alcoholpercentage tussen de 4% & 5%. Het bier heeft een licht kleur. Het blond bier is ook vernoemd naar de mooie lichte kleur. Blond bier is soepel en toegankelijk. Het bier is (bijna) overal mee te combineren; Van borrelnootjes tot aan pasta’s. Dit komt door verschillende smaken die vaak terugkomen in het bier. Bijvoorbeeld smaken als honing, kruiden of fruit.

Geschiedenis blond biertjevan het blond bier

Het blond bier is een echte klassieker. In 1842 werd het bier voor de eerste keer gedronken. Hierdoor brak er een frisse wind uit door de bierwereld. Vele brouwers gingen vervolgens aan de slag met het blond bier en er kwamen al snel velen varianten op de markt. Het bier was eerst heel populair in Europa, maar het duurde niet lang voordat de hele wereld kon genieten van het blond bier.

Het blond bier is ontstaan in de kloosters. De monniken gebruikten het blond bier toen als voedingsmiddel. Als de monniken tijdens de vastentijd in de middag niks mochten eten dronken ze blond bier, vandaar ook het lagere alcohol percentage. Het bier werd enorm populair en de vraag groeide. De monniken gingen toen zelf aan de slag met het blond bier. Door het gemalen brouwsel 3 keer te wassen spoelde de suiker van het graan af. Deze methode die monniken gebruikten is tegenwoordig de vaakst gebruikte methode op blond bier te brouwen.

blond bierpakket hellobier

Hellobier blond bier

Zoals al meerdere keren gezegd is het blond bier een enorme klassieker. Veel cafés hebben het blond bier op de tap. Het bier is in alle seizoenen enorm populair, maar vooral in de zonnige periodes wordt blond bier enorm gedronken. In de eigen bierlijn van Hellobier kan deze klassieker dan ook niet ontbreken. Het hellobier blond bier bevat een alcoholpercentage van 7,5%. Het is een moutsterk blond biertje. De afdronk is fris en hoppig. Het hellobier blond bier is los te bestellen, maar we hebben ook een hellobier bierpakket. Hier zitten alle bieren van onze eigen lijn in. Het bier is gebrouwen door onze eigen biersommelier.

Naast onze eigen bierlijn bieden we nog veel meer bieren aan in ons assortiment. Na het lezen van deze blog zin gekregen in blond bier? Bekijk welke blond bieren wij allemaal aanbieden op onze website. We hebben zelfs een blond bierpakket met 8 verschillende blond bieren van 8 verschillende brouwenrijen.

Cheers,

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »