1700+ bieren in onze winkel in Veghel
winkel 7 dagen per week geopend
Gratis verzenden vanaf €75
We verzorgen ook bierproeverijen bij ons of op locatie
Het Quadrupel bier!

16 / Feb / 2022

Het Quadrupel bier!

Tegenwoordig zijn er ontzettend veel verschillende bierstijlen. Er is zoveel keus dat je niet meer weet wat je moet kiezen. In deze blog gaan wij ons richten op een specifieke bierstijl. Zodat je weet of deze bierstijl bij jouw past. We gaan het hebben over de Quadrupel. Wat is Quadrupel voor een biertje? Op deze en nog vele andere vragen geven wij antwoord.

Wat is Quadrupel bier?

Quadrupel is een zwaar biertje. Het alcohol percentage komt in de buurt van de hoeveelheid alcohol in wijn. Het is een sterke, rijke biersoort die het hele jaar gedronken wordt, maar door het alcoholpercentage van 10% is de Quadrupel extra lekker in de wintermaanden. Het is een donkere bierstijl waar je vooral moutige smaken in proeft. Als je van rijke smaken houdt, dan is de quadrupel zeker geschikt voor jouw.

Geschiedenis

Waar verschillende bierstijlen al eeuwen meegaan is de Quadrupel een van de jongere bieren. De Quadrupel bestaat pas sinds 1991. La Trappe heeft Quadrupel bier geïntroduceerd. We kunnen helaas niet zeggen dat de Quadrupel een Nederlandse uitvinding is, want het bier werd in verschillende landen al eerder gedronken. La Trappe is alleen de eerste die de naam Quadrupel gebruikten voor hun zware bieren.

Verschillen tussen dubbel, tripel & Quadrupel

Dubbel bier: Door de mout die gebruikt wordt tijdens het brouwen heeft het dubbel bier een donkere kleur. Er wordt veel mout toegevoegd waardoor het bier een hoog alcohol percentage bezit. Het bier heeft een zoete smaak met weinig bitter.

Tripel: Het tripel bier heeft een hoger alcohol percentage dan het dubbel bier. Omdat bij dit bier lichtere mout wordt gebruikt tijdens het brouwen heeft het tripel bier een lichtblonde kleur.

Quadrupel: Van de drie is dit de sterkste variant. Er worden lichte mouten toegevoegd om alcohol aan het bier toe te voegen. Tegelijkertijd worden er ook donkere mouten toegevoegd aan het bier. Dit is om het bier een donkere kleur te geven.

Quadrupel bierpakket

Dorst?

Zin gekregen in een Quadrupel? In ons assortiment zijn verschillende Quadrupel bieren te vinden. We hebben zelf onze eigen bierlijn met daarin een Hellobier Quadrupel. Naast onze eigen bierlijn bieden wij nog veel meer Quadrupel bieren aan.

Zin in een biertje, maar niet in een Quadrupel? Geen probleem! Wij bieden meer dan 1700 bieren aan. Deze bieden wij los, maar ook in bierpakketten aan. Neem eens een kijkje in ons assortiment. Er zit vast iets voor jouw bij!

Cheers,

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »