1500+ bieren in onze winkel in Veghel
Winkel in Veghel ma t/m za geopend
Gratis verzenden vanaf €75
We verzorgen ook uw bierproeverij thuis of op locatie
Verschillende soorten weizen

Job Nijhoff - 04 / Sep / 2023

Verschillende soorten weizen

Weizen is een lekker bier om van te genieten in de zon. Vooral tijdens de zomer een populair bier of juist tijdens wintersport bovenop de berg op de skipiste in de zon. Maar er zijn verschillende soorten weizen. Wat betekenen deze verschillende weizensoorten.

Weisse is een verfrissend en dorstlessend bier. De meest bekende variant is een hefe weizen van 5% alcohol van merken zoals Erdinger, Paulaner, Weihenstephaner en Schneider Weisse. Maar binnen de stijl Weizen bestaan er verschillende variant en wij leggen ze uit. 

Hefe Weizen

De meest gangbare weizen stijl die door veel liefhebbers wordt bemind. Een Hefe Weizen is blond tot amberkleurig waarbij de gist nog in de fles zit. Een ongefilterd bier dus.

Kristal Weizen 

Minder bekend maar net zo lekker de Kristal Weizen. Blond kleurig bier zonder gist op de fles. Een gefilterd bier. 

Dunkelweizen

Bij Dunkelweizen hebben ze donkere mout gebruikt, caramout. Deze mout zorgt voor een donkere kleur en een lichtzoete smaak met tonen van karamel. 

Hopfenweizen

Bij Hopfenweizen hebben ze extra hop toegevoegd. Dit resulteert in een extra hoppige weizen

Doppelbockweizen

Doppelbockweizen is een sterkere variant doordat er onder andere meer mout is gebruikt. In plaats van een alcoholpercentage van circa 5% heeft het bier een alcoholpercentage van circa 8%. 

Zin in een weizen gekregen? 

Bij Hellobier hebben we een ruim assortiment van verschillende weizens

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »