1500+ bieren in onze winkel in Veghel
Winkel in Veghel ma t/m za geopend
Gratis verzenden vanaf €75
We verzorgen ook uw bierproeverij thuis of op locatie
Wat houdt een bierproeverij op locatie met personeel in?

Job Nijhoff - 25 / Sep / 2019

Wat houdt een bierproeverij op locatie met personeel in?

Sinds de zomer van 2018 hebben we bij Hellobier koeltonnen. Dit zijn koelkastjes met een stekker en op wieltjes zodat we de bieren ""thuis"" al kunnen koelen, makkelijk kunnen vervoeren en op locatie weer in kunnen pluggen om de bieren koud te houden. Met deze koeltonnen bieden we twee mogelijkheden aan om een bierproeverij op locatie te verzorgen. Namelijk een bierproeverij op locatie MET personeel en een bierproeverij op locatie ZONDER personeel. Maar wat houdt een bierproeverij op locatie met personeel in?

Voorbereiding voor een bierproeverij op locatie met personeel?

Afstemmen van datum, locatie en aantal personen

Allereerst is hebben we natuurlijk wat informatie nodig om te kijken of de proeverij op locatie kunnen leveren. We ontvangen graag wanneer je een bierproeverij wilt organiseren, waar je de proeverij wilt organiseren en met hoeveel personen je het bier wilt proeven.

Afstemmen van de bierselectie tijdens de bierproeverij

Sinds januari 2016 verzendt Hellobier al bierabonnementen en bierpakketten naar de mensen thuis. We richten ons hierbij op de lokale brouwerijen uit binnen- en buitenland om ons te onderscheiden van supermarkten en andere online aanbieders van speciaalbier. Deze speciaalbieren zijn ook uitermate geschikt voor bierproeverijen op locatie. En vaak dus nog onbekend voor de bierproevers. Met deze kennis en ervaring van en met lokale bierbrouwerijen weten we leuke bierselecties samen te stellen voor een bierproeverij. Uiteraard luisteren we wel naar de wensen en voorkeuren van de organisator wat betreft speciaalbieren en bierstijlen.

Advies bierselectie

We krijgen vaak vragen als, Uit hoeveel speciaalbieren bestaat een bierproeverij?, Welke bieren krijgen we tijdens een bierproeverij? en Hoeveel bier krijg je tijdens een bierproeverij? Ons meest gangbare bierproeverij bestaat uit 5 verschillende speciaalbieren waarbij iedere proever een 1/2 flesje per speciaalbier krijgt. De bierselectie wordt dus onderling afgestemd en de hoeveelheid bier tijdens een bierproeverij is bij deze variant dus 2,5 fles speciaalbier p.p.

De dag van de bierproeverij op locatie met personeel

Klaarzetten van bierproeverij op locatie met personeel

Nadat eerder datum, locatie en aantal personen is afgestemd volgt natuurlijk de dag van de bierproeverij zelf. Hellobier.nl zorgt ervoor dat de bierproeverij op tijd op locatie is om de bierproeverij voor te bereiden. Omdat de bieren gekoeld gebracht worden en op locatie de koeltonnen alleen nog maar in het stopcontact gestoken hoeven te worden staan de bieren snel klaar. Verder nog wat voorbereidingen met het klaarzetten van de glazen, eventueel een banner en een spoelbak om de glazen tussendoor schoon te maken.

Duur van de bierproeverij op locatie met personeel

Een bierproeverij op locatie met personeel duurt circa 2 tot 2,5 uur. Tijdens de bierproeverij wordt de bierselectie geproefd die vooraf is samengesteld. Tussendoor kunnen onderwerpen aan bod komen zoals:

  • het specifieke speciaalbiertje
  • de brouwerij
  • bierstijl
  • brouwproces
  • hoe proef je bier
  • Bier in combinatie met food

Einde van een bierproeverij op locatie met personeel

Zijn alle speciaalbieren uit de bierselectie voorbij gekomen dan loopt de bierproeverij ten einde. De spullen worden opgeruimd terwijl de proevers nog genieten van het laatste speciaalbier. Is ook dit bier op dan worden ook deze glazen meegenomen zodat er niks achterblijft en alles weer opgeruimd is zoals het hoort. Er blijft geen afwas achter of andere rommel want zowel de glazen als lege flessen worden weer meegenomen. Als het goed is merk je daarna niet dat Hellobier langs is geweest. Wellicht dat het gedrag van de proevers iets veranderd is door de hoeveelheid alcohol ;)

Hoeveel kost een bierproeverij op locatie met personeel?

Wat zijn nu de kosten van een bierproeverij op locatie? Een belangrijke vraag natuurlijk. Zoals in dit stuk beschreven, met 5 speciaalbieren, kost de bierproeverij €19,95 p.p. Hiervoor krijg je:

  • 5 verschillende speciaalbieren van 5 verschillende brouwerijen
  • Uitleg over onder andere de speciaalbieren, brouwerijen en brouwstijlen
  • Voor iedereen dezelfde proefglazen die tussendoor worden verschoond
  • Het proefglas mag iedere deelnemer houden

Afhankelijk van de reisafstand vanaf Den Bosch komt daar éénmalig voorrijkosten bij. 

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »