1500+ bieren in onze winkel in Veghel
Winkel 7 dagen per week geopend
Gratis verzenden vanaf €75
We verzorgen ook uw bierproeverij thuis of op locatie
Wat zijn de kenmerken van de bierstijl Weizen?

Job Nijhoff - 16 / Sep / 2019

Wat zijn de kenmerken van de bierstijl Weizen?

Speciaalbieren zijn er in vele varianten. En iedere variant behoort tot een bepaalde biercategorie. En onder deze biercategoriën vallen weer diverse biertypen. Vanuit Hellobier.nl delen we graag met je de kenmerken van de specifieke biertypen. De kenmerken van de bierstijl weizen hebben we voor je opgesomd.

Kenmerken van een speciaalbier

Speciaalbieren zijn te herkennen door een aantal specifieke kenmerken. De kenmerken die we van de weizen gaan beschrijven zijn:

Kenmerken van een Weizen

[Weizen is een biertype uit tarwemout uit Beieren. Alleen de vorst mocht oorspronkelijk brouwen zodat hij de verdeling van tarwe naar brood en bier in zijn greep had. Dit viel onder het Reinheitsgebot. Dat betekent dat er geen andere ingrediënten toegevoegd mogen worden dan tarwe, water, hop en gist. De vrucht en kruidenaroma's die je in het bier herkent zijn afkomstig van de gist. 

Bovengistend of ondergistend
Bovengistend

Alcoholpercentage

5 tot 5,6%

EBC, European Brewery convention, (Kleur)

6 tot 22

EBU, European Bitterness Unit (Bitterheid)

10 tot 15

Kleur

Bleek tot amber

Helderheid

Tweeschijn tot troebel

Schuim

zeer veel, romig, filmend

Body

dun tot medium

  • Herkomst
Weizen is een biertype uit tarwemout uit Beieren. Alleen de vorst mocht oorspronkelijk brouwen zodat hij de verdeling van tarwe naar brood en bier in zijn greep had. Dit viel onder het Reinheitsgebot. Dat betekent dat er geen andere ingrediënten toegevoegd mogen worden dan tarwe, water, hop en gist. De vrucht en kruidenaroma’s die je in het bier herkent zijn afkomstig van de gist.

Het verschil tussen Witbier en Weizen?

De afkortingen EBC en IBU/EBU

Verschil tussen bovengistend en ondergistend

Verschil tussen abdij- en trappistenbier

Op welke temperatuur kun je dit bier het beste drinken?

Bieren hebben verschillende ideale drinktemperaturen. Te koud kan betekenen dat je de complexe smaken van een bier niet ontdekt. Te warm van drinktemperatuur kan betekenen dat je het speciaalbier moeilijk wegdrinkt. Lees in deze blog de meer over drinktemperaturen"

 

Hoe proef je bier?

Zelf een aantal weizen bestellen?

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »