1500+ bieren in onze winkel in Veghel
Winkel 7 dagen per week geopend
Gratis verzenden vanaf €75
We verzorgen ook uw bierproeverij thuis of op locatie
5 Brabantse brouwerijen deel 2

Bierista Job - 11 / Aug / 2022

5 Brabantse brouwerijen deel 2

Noord-Brabant is goed vertegenwoordigd in het speciaalbierlandschap in Nederland. Duizenden speciaalbieren zijn afkomstig uit Noord-Brabant. Wij sommen een aantal Brabantse brouwerijen voor je op.

Noord-Brabant is een van de best vertegenwoordigde provincies in het bierlandschap. Duizenden speciaalbieren zijn afkomstig uit provincie Noord-Brabant. Wij lichten graag een aantal Noord-Brabantse brouwerijen uit. 

Boegbeeld

Speciaalbier uit Den Bosch. Meerdere brouwerijen uit Den Bosch brouwen speciaalbier. Er is echter maar één brouwerij die Kutbier brouwt. Dat is brouwerij Boegbeeld van brouwster Janneke. Kutbier is een blond bier dat in twee varianten te verkrijgen is. Blond bier met pruimen of blond bier met perzik. Een ode aan de Bossche kut die beschreven staat op het flesje. 

Behalve Kutbier bestaat het assortiment onder andere ook uit Bossche Beul, Wanne Klets en Rooie Oortjes. Een kleinschalige brouwerij met een grote naam en één bier wat in grote aantallen door het bierlandschap verspreidt wordt. 

Kutbier is ook bij ons verkrijgbaar.

Stadsbrouwerij 013, Tilburg

Een brouwerijcafé gevestigd in Tilburg, stadsbrouwerij 013. Deze brouwerij legt graag in de biernamen ook een link naar de stad Tilburg en dan met name de historie als Textielstad. Behalve een brouwerij ook een café waar je zowel lunch als diner kunt nuttigen. Het assortiment van Stadsbrouwerij 013 bestaat uit klassieke bierstijlen in combinatie met bierstijlen met een twist. 

Het assortiment van Stadsbrouwerij 013 is terug te vinden in onze winkel en webshop. 

Brouwerij 't Meuleneind, Hoeven

Brouwerij 't Meuleneind is gevestigd in Hoeven, een plaatsje dichtbij Breda. Deze brouwerij heeft sinds ontstaan van de brouwerij flinke stappen gezet van hobby brouwen, naar huurbrouwen en uiteindelijk het bezitten van een eigen brouwerij aan huis. Een boerderij die gedeeltelijk is omgebouwd tot een brouwerij. Een echt familiebedrijf waar alle taken van bier brouwen, transport & logistiek en de marketing van het bier en de brouwerij zijn verdeeld binnen de familie. 

Een deel van het assortiment van brouwerij 't Meuleneind is verkrijgbaar bij Hellobier.

Gieterij, Aarle-Rixtel

Een brouwerij die sinds 2015 meedoet in het speciaalbierlandschap uit Noord-Brabant. Nadat de brouwerij door 2 man werd opgericht ging uiteindelijk de huidige brouwerij, Frans, door met zijn nieuwe vennoot, zijn vrouw Ria. Een brouwerij met mooie lokale speciaalbieren uit Aarle-Rixtel. Stuk voor stuk smaakmakers. 

Sinds kort verhuisd naar een nieuw onderkomen voor de brouwerij. En behalve bier brouwen zoekt Frans ook de uitdaging op in het destilleren van drank. Het bierassortiment van de Gieterij bestaat uit vaste speciaalbieren zoals blond, ipa, Imperial Stout en een Tripel tot specials zoals barrel aged of infused bieren. 

Het assortiment van brouwerij Gieterij vindt je ook bij Hellobier.

Brouwerij Stramme Kabouter, Mill

Een brouwerij die is ontstaan nadat de brouwerij een hobbywedstrijd won. De tripel Stramme Kabouter was het eerste bier dat werd gebrouwen door deze brouwerij uit Mill. Later volgden er meerdere bierstijlen wat ervoor zorgt dat brouwerij de Stramme Kabouter goed vertegenwoordigd wordt in het Noord-Brabantse speciaalbierlandschap. 

Speciaalbieren van Stramme Kabouter zijn ook te verkrijgen in de winkel en webshop van Hellobier.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »