1500+ bieren in onze winkel in Veghel
Winkel 7 dagen per week geopend
Gratis verzenden vanaf €75
We verzorgen ook uw bierproeverij thuis of op locatie
5 brouwerijen uit Amerika

Bierista Job Nijhoff - 25 / Apr / 2022

5 brouwerijen uit Amerika

Craftbier uit Amerika is erg populair. De kwaliteit is hoog en de trends in de biermarkt lopen vaak voor op Europa. In deze blog een overzicht van 5 brouwerijen uit Amerika. Proost!

Sierra Nevada

Sierra Nevada is al meer dan 40 jaar actief als Amerikaanse bierbrouwerij. Ze zijn volledig onafhankelijk en daarbij ook een familiebedrijf. Sinds 2014 brouwen ze ook onder de naam ‘Beer Camp’ extra collaboration brews.

Sierra Nevada is gevestigd op twee verschillende locaties. Eén in Chico, waar men ooit begon met de brouwerij, en de andere in Fletcher. In de jaren ’80 begonnen met het brouwen van een Pale Ale en een ware bierrevolutie in Amerika gestart. Tegenwoordig bestaan er een tal van varianten op dit bier en ook in Nederland kunnen we daar van meegenieten.

Hellobier heeft in het assortiment ook een selectie van de brouwerij Sierra Nevada. Bekijk het hier.

Jackie’O

Het verhaal van Jackie’O start in 2003 wanner Art samen met zijn beste vriend Lenny een zaak koopt waar men Bagels verkoopt. Twee jaar later koopt Art een bar met de naam O’Hooley’s net ver van de Bagelzaak. Echter krijgt de moeder van Art, Jackie Oestrike, net voor dit nieuwe avontuur de diagnose dat zij kanker heeft. Art belooft haar dan ook dat de naam van de bar naar haar verwijst en daarom gaat de bar verder onder de naam Jackie O’s.

Bij start van Jackie O’s kwam de focus al snel te liggen op het maken van lokale producten en wat betreft bier brouwen wilde Art dan ook focussen op Barrel Aging en Sours. De bieren die werden gebrouwen waren alleen te verkrijgen in Jackie O’s pub. Maar de pub kon uitbreiden met een restaurant nadat een naastgelegen horecazaak failliet ging en dit bracht ook de mogelijkheden mee om de productiecapaciteit te vergroten.

Het bier werd in eerste instantie nog steeds alleen maar in de pub en restaurant geschonken. Maar de populariteit van het bier steeg zo hard dat Art ervoor koos om elders een productielocatie met taproom bij te kopen.

Door een brand werd het restaurant verwoest maar daar kwam later een gemoderniseerde restaurant voor terug met maar liefst 30 tapkranen. De zaken gingen zo goed dat bij de productielocatie 10.000 m2 toegevoegd kon worden om nog meer barrel aging project uit te voeren.

Dit hele verhaal zorgt ervoor dat Jackie O’s daardoor nog bekender kon worden door ook in andere landen Jackie O’s op de markt te brengen.  

Hellobier heeft in het assortiment ook een selectie van Jackie O's Brewery. Bekijk het hier. 

Hop Butchers

Hop Butchers is een brouwerij gevestigd in Chicago, dat zijn inspiratie haalt uit het gedicht “Chicago” van Carl Sandburg. De brouwerij gebruikt erg graag hop en dat resulteert ook in hele mooie India Pale Ale’s. Echter focust Hop Butchers zich niet enkel op IPA’s maar brouwt het ook graag Stouts.

Het woord Butchers in de naam komt dus door de tekst 'Hog Butcher For the World' uit het gedicht. Zij vergelijken zichzelf graag met slagers omdat slagers echte vakmannen zijn die kennis hebben van hun product. Productkennis vindt men dus ook erg belangrijk bij Hop Butchers zodat ze weten wat ze brouwen en wat het resultaat is.

For the World dragen ze ook graag uit door hun communicatie en ontwerp van etiketten. Alle bieren zijn stuk voor stuk knallers van craftbieren en de bieren scoren dan ook erg goed op Untappd.

Hellobier heeft in het assortiment ook een selectie van Hop Butchers. Bekijk het hier. 

Adroit Theory

Adroit Theory Brewing Company is een kleinschalige brouwerij gevestigd in Purcellville. Ze brouwen uitdagende bieren in esoterische stijlen. Esoterisch betekent: alleen voor ingewijden. De nadruk van het assortiment van Adroit Theory Brewing Company ligt  op Hazy IPA’s, Fruited Sours, Pastry Stouts en Barrel Aging projecten.

Ook Adroit Theory Brewing Company brouwt knallers van bieren die goed scoren op Untappd.
Hellobier heeft in het assortiment ook een selectie van Adroit Theory Company. Bekijk het hier. 

Afterthought Brewing Company

Een kleinschalige familiebrouwerij uit Lombard, Illinouis. De brouwerij brouwt kleine batches Saisons met een twist. Geinspireerd op de Belgische en Franse Saisons brouwen ze droge bieren met relatief laag alcoholpercentage en daarnaast is het bier koolzuurhouden en moet het dorstlessend zijn.

Met de inspiratie uit de geschiedenis van de Saisons geven ze een twist aan de bieren met onder andere Amerikaanse hopsoorten. Afterthought Brewing Company benadrukt het gebruik van eikenhout en fermentatie met gist en bacteriën buiten de traditionele biergist.

De productie van deze bieren gebeurt volledig handmatig zonder enkele automatisering. Door variatie van vaten en vergisting zal iedere batch anders smaken. Deze relatief jonge brouwerij is opgericht in 2017 maar scoort over het algemeen ook erg goed op Untappd.

Hellobier heeft in het assortiment ook een selectie van Afterthought Brewing Company. Bekijk het hier. 

 

 

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »