1500+ bieren in onze winkel in Veghel
Winkel 7 dagen per week geopend
Gratis verzenden vanaf €75
We verzorgen ook uw bierproeverij thuis of op locatie
Bourbon County Goose Island

Bierista Job - 19 / Aug / 2022

Bourbon County Goose Island

Bourbon County Brand Stout is een zeer populair bier uit Amerika. Zodra deze op de markt komt is het bier razendsnel uitverkocht. Wat is Bourbon County Brand Stout en waarom is het zo bijzonder? Wij leggen het uit.

Bourbon County Brand Stout, afgekort BCBS, is een Imperial Stout van Goose Island dat op vaten heeft gerijpt. Door de jaren heen erg populair geworden onder de bierliefhebbers. Deze stout hebben ze op Bourbon vaten gerijpt en door toevoegingen van extra ingrediënten zijn er variaties op de Bourbon County Brand Stout.

Wie brouwt Bourbon County Brand Stout?

Als basis wordt er een stout gebrouwen die niet los te verkrijgen is maar echt alleen wordt gebrouwen om te rijpen op vaten. De Amerikaanse brouwerij Goose Island brouwt de Bourbon County Brand Stout. Opgericht in 1988 door John Hall nadat hij een rondreis door Europa had gemaakt en verfijnde bieren heeft gedronken. In 1988 begon John met brouwen van stellar bier. In 1999 volgde een brouwerij met flessenlijn waardoor de brouwer nog verder kon groeien. In 2011 werd Goose Island overgenomen door Anheuse-Bush wat de groei alleen maar bevorderden.  

Sinds wanneer wordt Bourbon County Brand Stout gebrouwen?

De aller eerste Bourbon County Brand Stout werd in 2005 gebrouwen. Ter ere van de 100ste lading bier dat werd gebrouwen in het oorspronkelijke brouwcafe in Chicago. 

Waarom is Bourbon County Brand Stout zo duur?

Een fles Bourbon County Brand Stout kost circa €30. Dat lijkt erg veel voor een fles bier van 50cl. Maar zodra je een slok neemt merk je dat het zijn geld dubbel en dwars waard is. De prijs van het bier wordt onder andere bepaald door de rijping op Amerikaanse Bourbon vaten. 

Waar is Bourbon County Brand Stout te koop? 

Bij Hellobier hebben wel eens een batch van Bourbon County Brand Stout in huis. Deze varianten zullen alleen in de winkel te koop zijn en niet in de webshop. We hebben wel andere Stout of Barrel Aged bieren in onze webshop. 

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »